Taas mukava pakkanen, noin -8 ja loistava tuuli. Olimme kaupungin varikolla, "kivikasoilla" (työmaakoppeja ja lavoja joissa mukulakiviä ym. useissa kerroksissa). Treeneissä mukana Ilona & Siiri, Riitta & Pomo, Kirsi & Susie ja Ruuti, Krista & Brenda.

 

NUCA

Laitettiin Nucalle kaksi maalimiestä piiloon; toinen kivikasan päälle, noin 2m korkeuteen ja toinen kasojen taakse, kuitenkin piilot eri kasoilla, melko lähekkäin.

Nucalta loistava lähtö ja heti sai hajun maalimiehestä, joka oli kasojen päällä. Alkoi lähes heti ilmaisemaan, kuitenkin koko ajan yritti tarkentaa, mistä kohtaa haju tulee. Kehuin koiraa oikeasta reagoinnista. Lopulta löysi oikean kohdan ja näki maalimiehen ja pysähtyi haukkumaan. Nuksu sai ruhtinaalliset kehut ja palkan.

Heti perään uusi lähetys, hieman kaarreltuaan Nuca sai hajun ja toiselle maalimiehelle. Haukahti ensin muutan kerran ja sitten tauko. Jatkoi taas haukkua. riensin maalimiehelle ja koira sai palkan. Kysyin, mistä tauko johtui ja maalimies kertoi, että oli tauon aikana haistellut kasan reunaa! Jaa, enpä tiedä miksi ton teki, olisko ollut sijaistoimintoa? Ensi kerralla haluan maalimiesten sijoittuvan niin, että nään mitä N sielä piilolla tekee, voin sitten puuttua tekemisiin.

Hyvä treeni Nucalle, tosin Nuca oli sitä mieltä, että olis niitä ukkoja voinut olla enemmänkin!

 

SIRE

Marko tuli Siren kanssa etsintäalueelle seuraten, koira tiukassa hallinnassa. Sirellä samat piilot kuin Nucalla.

Ensimmäinen lähetys epäonnistui, Sire jäi haukkumaan Markon eteen. Ei muuta kuin koira uudestaan sivulle, rauhoittaminen ja lähetys matkaan. Nyt lähti ihan ok, jäi kuitenkin aina välillä katsomaan Markoa ikään kuin kysymään neuvoa, että mitä nyt. Eka ukko löytyi maasta, kasojen takaa, Sirellä loistava ilmaisu, maalimies palkkasi pallolla.

Toisessa lähetyksessä myös ongelmia, Sire ei meinaa heti lähteä liikkeelle. Melko pian sai hajun ylhäällä olevasta maalimiehestä, yritti myös kovasti tarkentaa, mistä se haju tulee ja lopulta löysi. Taas hyvä ilmaisu ja pallo palkaksi.

Sirellä tänään selkeästi ongelmana se, että ei oikein tiedä, mitä ollaan tekemässä! Melkein aina ollaan hakua metsässä harjoiteltu ja nyt se selvästi ongelmana. Tähän ei muu auta, kuin harjoitella myös raunioilla ja muilla alueilla, mitkä eivät ole metsää. Lisäksi Markon kannattaisi tehdä Sirelle selväksi ennen ekalle ukolle lähetystä, että mitä ollaan oikeen tekemässä.

 

VOLTTI

Voltille myös kaksi maalimiestä valmiiksi piilossa, toinen kahden kopin välissä ja toinen kasojen takana, etsintä tuulta apuna käyttäen. Voltti liinassa.

Eka löytö aivan mahtava! Laitoin koiran perusasentoon kohti vastatuulta, käsky ja Voltti sai välittömästi hajun maalimiehestä. Meni suorinta tietä ilmavainulla (taipumusta jäljestämiseen) ja sai mahtavat kehut sekä maalimieheltä, että ohjaajalta.

Seuraava lähetys samalla lailla, hyvin lähti liikkeelle ja oli jo menossa oikeaan koloon, mutta liina piru jäi kasoihin kiinni ja Voltin matka tyssäs. Kyllä mua harmitti!!! Olis pitänyt vaan lopettaa sen onnistuneen suorituksen jälkeen! No, otin Voltilta liinan pois ja laitoin matkaan, löysi toisen maalimiehen, mutta osittain jälkien avulla! Piilolla Voltti kuitenkin palkattiin taas hyvin.

Lopuksi vielä ilmaisua, joka Votulta jo aika hyvin sujuu.

Treeneistä jäi tosi hyvä fiilis, kaikki ohjaajat pystyivät seuraamaan koiriensa reagointeja ja kaikki koirat reagoivat tosi hyvin ja voimakkaasti. Hyvä tuuli oli loistava apulainen.