Nyt on sitten ollut monta päivää, kun ei ole mitään treeneistä kirjoiteltu, mutta joka päivä on tehty jotain pientä; luoksetuloa, treeniä ruokakupilla ym.

 

NUCA

Tänään liikkeestä seisomista, joka alkaa jo pikku hiljaa sujumaan. Alussa aina hankalaa, tarjoaa joko istumista tai maahanmenoa. Kuitenkin alkaa pikku hiljaa toimimaan, nyt voin jo seurauttaa koiraa ja siitä antaa käskyn seis, Nuksu pysähtyy nyt hyvin, ei hiivi niitä tavanomaisia muutamia askeleita, kuten aijemmin.

Lisäksi istumista ja maahanmenoa niin, että koira ei ole mun sivulla vaan aivan jossain muualla, yleensä muutaman metrin edellä. Hyvin tunnistaa kummatkin käskyt, tässä harjoituksessa ei juuri virheitä tule muulle kuin ohjaajalle, namit ei meinaa lentää ihan sinne minne pitäis...

 

SIRE

Ensin noutoa. Nyt jo seison ja Sire tuo kapulaa ja useammin kuin kerran heittää sen mun varpaille! Muutama onnistunut harjoitus, että Sirppu antaa kapulan käteen. Sitten yks kaks en kerkee kapulasta ottamaan kiinni ja kas kummaa, Amerikan ihme istuu mun eteeni ja pitää kapulaa suussaan! Aivan loistava koira!!! Kehun ihan kympillä ja jatketaan samaan malliin, välillä onnistuu tosi hyvin, välillä Sire ei jaksa odottaa, että ottaisin kapulan. Ei muuta kun lisää treeniä.

Vielä muutama maahanmeno ja istuminen saman lailla kun Nucalla, ihan hyvin sekin meni, muutaman kerran ennakoi asentoa.

Sirellä tänään liikaa intoa, se hieman haittasi harjoituksia, johtunee varmaan siitä, että eiliset agitreenit jäi väliin pakkasen takia.

 

VOLTTI

Ihana pikku Voltti! Otettiin noutoa, jossa nyt kyllä menty takapakkia! Ei meinaa jaksaa tuoda mulle saakka, vaikka matka ei ole pitkä. Kyttää namia, meinaa pureskella kapulaa ja Hansu sano mulle, että pitäis antaa Voltin jo pitää kauemmin kapulaa suussaan. Vaan kun ei pidä, pudottaa lattialle ja pahimmassa tapauksessa alkaa nuoleskelemaan tai puremaan sitä! No, yritettiin monta kertaa ja pari viimeistä kertaa onnistuikin jo ihan hyvin, mutta otan kapulan kyllä heti käteeni, kun Voltti sen tuo! Olin vielä polvillani maassa, ei uskalla vielä kurottua koko mittaan.

Muutama sivulletulo, alkaa se pikku V:kin jo tajuamaan, mitä se sana sivulle tarkoittaa! Ihanaa, että jotain tulosta saadaan. Hieman seuraamista, loistavasti poika pysähtyy ja istuu oikeassa paikassa, kun liike on seis. Nyt ei haahuillut kertaakaan, vaikka oli namin saanut kädestä ja heti ei uutta ilmaantunut. Muutama maahanmeno, sujui aika hitaasti, mutta varmasti.