Orimattilassa, vanhalla kehräämöllä. Sisähalli, betonilattia, joka maalattu. Treeneissä mukana Maija & Jade, Ilona & Siiri, Krista & Brenda, Laura & Ruuti. Treenejä veti Kirsi.

NUCA

Nuksu oli tosi ihmeissään paikasta ja alustasta, ei oikein reippaasti ja Nuksumaisesti liikkunut. Aluksi paikallaolo, joka sujui muuten hyvin, mutta kun palasin koiran viereen, nousi istumaan. Siispä jätin koiran uudestaan ja kun taas palasin, tällä kertaa pysyi maassa niin kauan, kunnes annoin käskyn istua. Sen jälkeen seuraamista, koira hieman poissaoleva. Seurasi kuitenkin oikeassa paikassa, perusasennot hyviä. Liikkestä pysähtymisiä, täyskäännöksiä. Kohtalaisesti suoriutu näistä, paikka oikea, mutta se poissaoleva fiilis!

Liikkeestä istumista, meni ihan hyvin. Liikkestä maahanmenoa, meni maahan usein vasta toisella käskyllä, tällä kertaa uskalsin todellakin jättää koiran ehkä liian rehvakkaasti. Siis tuntui, että mikään ei suju. Lisäksi harjoiteltiin seisomista, joka on unohtunut Nucalta täysin, törkeästi otti useita askeleita mun perääni, välillä ei pysähtynyt lainkaan, jäi vaan hiipimään perään. Siispä palattiin taas taaksepäin ja aloitettiin koko seiso-liikkeen harjoittelu aivan alusta. Otin myös iltaruualla seisomista ja kaikkia muita asentoja kyllä tarjoilee, mutta ei seiso kunnes todella opastan, että mitä sana seiso tarkoittaa!

Lopuksi nouto, aloitin liikkeen pelkällä kapulan pitämisellä, muutama askel taakse ja pyysin tuomaan. Tämän jälkeen nouto, koira lähtee liikkeelle vasta toisella käskyllä, muuten melko hyvä. Muutama hyppy-seiso liike, muuten meni tosi hyvin, paitsi kun menin koiran viereen hypyn taakse, Nuca istui aina ennen kuin ehdin antaa käskyn istu. Ja koskaan en ole harjoitellut tätä liikettä niin, että pyytäisin koiran istumaan, vaan vapautan aina suoraan seisomisesta!

Tästä treenikerrasta opimme, että kannattaa treenata oudoissa paikoissa ja vaihtelevalla alustalla!

 

SIRE

Aluksi Marko palasi ajassa taaksepäin ja opetti Sirelle oikeaa paikkaa namia syöttämällä. Muutaman kerran jälkeen vaihtoi taas palloon ja kas kummaa, poika muisti mitä seuraaminen on! Perusasennot muuten hyviä, koira vaan hieman liian kaukana ohjaajasta.

Sitten ihan vaan istumista ja maahanmenoa; Marko liikkui ympäri hallia ja kun koira irtaantui, antoi joko käskyn maahan tai istu, palkka naksulla. Istuminen loistavaa, maahanmeno sen sijaan koiralle epävarmaa, ei mene maahan ekalla käskyllä. Joten tätä harjoitellaan Sirellä vielä avustettuna. Iltaruualla myös maahanmenoa, eikä edelleenkään meinaa mennä, tarvitsee useita toistoja, että menee ekalla käskyllä.

Lopuksi pieni paikallaolo, sujui tosi hyvin, Marko noin 3m päässä koirasta. Kauniisti ja hiljaa makasi, piti kontaktin ohjaajaan. Marko kävi välillä palkkaamassa koiraa.

 

VOLTTI

Voltilla seuraamista kuten eilen, loistavasti poika keskittyy lihapulliin, vaikka tilassa oli muita koiria ja ihmisiä. Vaan saman ongelman parissa vielä telmitään, Voltti irtaantuu heti muuten niin tiiviistä seuraamisesta, kun kädestä on palkka saatu, vaikka kuinka nopeaan yritän taas palkkakäteen lisää namia laittaa. Perusasennot hyviä, tänään Voltti pysyi hiljaa, vaikka namia ei heti suuhun tippunut.

Lisäksi muutama maahanmeno harjoitus kädellä autettuna ja palkka naksulla, hyvin meni. Kyllä se siitä, kun jaksaa vaan tarpeeksi treenata!

Iltaruualla istumista ja paikallaoloa, loistava kontakti, johtui varmaan siitä kun mulla ruokakuppi kädessä...