Tänään on ohjaajalla puhti pois, mutta elukat sen näköisiä, että jotain tarttis tehdä!

NUCA

Aluksi pelkkä luovutus: koira istui edessä ja piti kapulaa, luovutti kauniisti pyynnöstä. Sitten muutama nouto, muuten hyvä, tulee eteen hieman liikaa vasemmalle. Korjasin joka kerta ottamalla askeleen taaksepäin. Vaihdoin namit oikeaan taskuun ja kas kummaa, eteentulo selkeästi suorempi!

Hieman seuraamista, joka meni loistavasti! Lisäksi harjoiteltiin kaukokäskyjä (en sitten malttanut odottaa tiistaihin saakka, että Hansu olis antanut neuvoja...), Nuca aivan mun edessä, mä polvillani maassa. Loistava ja nopea maahanmeno, sieltä istumaan nousu hieman kankeaa, autoin nami kädessä. Muutamien toistojen jälkeen istumaan nousu alkoi sujumaan melko hyvin. Nuksu ei liikkunut yhtään paikaltaan, siis hyvä treeni!

 

SIRE

Noudon harjoittelua naksulla. Olin ensi maassa istumassa, heitin kapulan ihan lähelle, Sire haki ja antoi käteen. Näitä toistoja useita. Välillä Sire herpaantui, namit pöydällä veivät voiton, istuin hiljaa paikallani ja vaan odotin, että Sire tuo kapulan hetken ihmeteltyään. Taas toistoja, johan alkaa sujumaan. Nousen polvilleni, ei vaikutusta, Sire tuo kapulan ihan samalla tavalla.

Harjoiteltiin maahan menoja ja nopeita sellaisia, Sirellä ollut pientä ongelmaa sen kanssa. Tuppaa jäämään hieman ylös, ei mene täysin maahan. Nyt ei kuitenkaan ongelmia, otettiin maahanmenot naksulla. Tästä opimme, että Sire toimii myös namilla, vaikka saalisviettiä löytyy todella paljon!

 

VOLTTI

Noudon harjoittelua naksulla. Ensin istuin maassa ja hienosti hattara toi, sitten rupesin ahneeksi ja heitin kapulan liian pitkälle. Hyvin Voltti lähti sitä hakemaan ja toikin osan matkaa, kunnes pudotti, otti taas suuhunsa ja toi käteen asti. Siis ei vielä liian pitkiä matkoja! Jatkettin taas lyhyemmällä matkalla. Sitten nousin polvilleni ja kas kummaa, tämä olikin hattaralle ihmeellinen juttu, tuijotti mua ja rupes haukkuun, odotin vaan hiljaa ja lopulta Voltti toi kapulan käteen. Vielä muutama nouto polvillaan ollen ja alkoi sujumaan.

Lisäksi harjoiteltiin sivulle tuloa, Voltille aika uusi käsite, tai ei olla sitä aikoihin harjoiteltu. Kovasti tarvitsee ohjausta tässä liikkeessä. Hieman seuraamista, meni ihan jees ja istui nätisti sivulle kun liike pysähtyi. Muutama maahan meno, melko hyvin ja nopeasti sujui.